Den svenska flaggan som inredningsdetalj

Vare sig du letar efter en iögonfallande dekoration till semesterstället eller något fint för att sätta färg på radhuset kan du använda den färgstarka svenska flaggan till din fördel. Även om användandet av flaggan är något omstritt, går det inte att förneka att den bidrar till en stämningsfull atmosfär såväl inomhus som utomhus.

Det var först 1906 som den svenska flaggan blev nationalsymbol för vårt avlånga land, och har sedan dess setts smycka såväl pampiga villor i storstan som små stugor på landet. Att hissa flaggan under högtider då det är lagligt, eller pryda husväggen med en vimpel året runt, framhäver bostaden och ger den ett välkomnande och avslappnat intryck.

Hissa den svenska flaggan under festliga tillställningar

Det främsta användningsområdet för en nationsflagga är såklart när den hissas för att fira en högtid eller en annan festlig tillställning, som en födelsedag. Men kom ihåg att det finns några flaggregler som rekommenderas att följa, även om det inte finns någon lag som sådan som förhindrar dig att hissa den svenska nationsflaggan särskilda tidpunkter. 

Vi föreslår dock att du respekterar de sedvanliga flaggtiderna som finns, och att du undviker att hissa flaggan om du känner dig osäker. Det är dock ett trevligt inslag vid till exempel födelsedagsfiranden eller under högtider såsom midsommar.

Försköna bostaden med en blågul vimpel året runt

Vimplar är avlånga flaggdukar som lämpar sig bäst för utomhusbruk eftersom de är mer slitstarka än sina rektangulära motsvarigheter. En vimpel håller nämligen bra även under blåsväder, och kan således försköna din bostad i stort sett året runt. 

En vimpel i den svenska flaggans färger förgyller både huset och lantstället på ett vackert och symboliskt sätt, utan att det behövs en anledning till att den flaggas. Den svenska flaggan är utan tvekan ett säkert kort för dig som vill skapa en mysig stämning och få din bostad att kännas mer hemtrevlig.

Köp flaggor och vimplar av högsta kvalitet på Langkilde & Søn

Det finns många olika butiker som säljer den svenska flaggan i olika modeller. Om du letar efter en prisvärd flagga eller vimpel av högsta kvalitet föreslår vi emellertid Langkilde & Søn. De förhandlar flera varianter av den klassiska svenska flaggan som du kan använda som en stilren inredningsdetalj för att försköna ditt hem. Du kan välja mellan en budgetvariant eller en hållbar modell i äkta flaggduk, lite beroende på vart flaggan ska hängas och hur ofta du vill ha den framme.